| | | | |
LØRDAG 2. FEBRUAR 2019 KL. 20:00
IRSK AFTEN MED TRADISH
Irsk musik uden grænser

Tradish blev dannet i 2009 og udgav kort efter deres første CD ”Beyond the Borders”.

Dette var kimen og spiren til nogle efterfølgende travle år med turneer og koncerter i ind- og udland. På deres rejser har de mødt mange nysgerrige musiknydere og –ydere på den levende europæiske folkscene og møderne med pub-likum og andre musikere har givet næring og inspiration og deres seneste cd ”Roots and Shoots” er et resultat af denne udveksling.


Tradish er:

John Pilkington: vokal, guitar, bouzouki, step

Louise Ring Vangsgaard: violin, bratsch, vokal

Brian Woetmann: bodhrán, percussion, vokal, step

 

Tradish

Trad- på grund af en dyb respekt for den stærke og alsidige irske musiktradition.

-ish fordi de er en del af den levende tradition som er i konstant bevægelse, søgende efter nye retninger, åbne for nye idéer og nysgerrige efter nye inspirationer.

De har alle med mangeårig base i Aarhus bevæget sig iog på tværsafmange forskellige genrer og traditioner. På grund af deres erfaring med at spille alt fra små pub-sessions til store festival gigs, appellerer Tradish ikke kun til det irske ”hardcore trad publikum”, men rammer også folk der ikke normalt lytter til folkemusik.

 

Historien

Den levende musikalske tradition som refererer til genren "Irsk Traditionel Musik",har en lang og fascinerende udvikling. Af og til glemmes det at evolutionen af denne musik ikke udelukkende er foregået indenfor Irlands grænser. Den er også i høj gradsket blandt musikere født udenfor Irland eller irske emigranter, som har bragt deres kulturarv med rundt i verden.Traditionel irsk musik har således gennem de sidste 200 år vokset sig til et kraftfuldt træ med forgreninger og spirer over hele verden. Emigration har bragt musikken vidt omkringog dens smittende energi har hjulpet den traditionelle musik til at blomstre op. Nu er den et globalt fænomen i fuldt flor. Den er et vidnesbyrd om at den irske musik lever i bedste velgående og holder tradition og fornyelse i ligeværdigt sammenspil.

 

Rejsen

Igennem ”Roots and Shoots”tager de tre musikere i Tradish os med på en rejse, hvor brændstoffet hentes fra træets rødder og betragtninger af folks liv lige nu.

Rejsen og CD’en starter med en vild nat igennem den vestirske by Galway til nogle af de steder, hvor levende irsk musik i øjenhøjde er velkommen og elsket.CD’en og musikken ender selvfølgelig trygt hjemme igen, der hvor musikken og historien startede.

Efter at ”Roots and Shoots” høstede begejstrede anmeldelser tværs over Europa, blev Tradish valgt som ét af 10 bands som repræsenterede Danmark i musikeksport projektet ”Danish Roots – Growing in the World”

 

Spisning kl. 18:00 i Cassiopeia

Det er muligt at tilkøbe spisning inden koncerten. Vi serverer den traditioneller Irish Stew i Cassiopeia kl. 18:00 og middag koster 150 kr. ekskl. drikkevarer.

Koncerten starter kl. 20.00 og der er en lille pause efterfulgt af danseinstruktion til traditionel irsk sætdans. Koncerten er slut ca. kl. 22.15
Bookmark and Share
Pris: 180 kr. inkl. gebyrer og garderobe. Mulighed for tilkøb af Irish Stew kl. 18:00
Store sal - Unummererede pladser
Arrangør: Galaksen
PRAKTISKE LINKS
KONTAKT OS
Kulturhuset Galaksen
Bymidten 48, 3500 Værløse
tlf.: 7235 4720
info@galaksen.dk

Find vej

EAN: 5798008527425
CVR: 29188327
FØLG OS

NYHEDSBREV

TILMED DIG